Welkom: IoT Stadslab

Geplaatst op 12-09-2018

De Grasso community heet IoT Stadslab welkom, een plek waar collaboratie, innovatie en technologie samenkomen. In het IoT (Internet of Things) Stadslab wordt samen gebouwd aan de digitalisering van de stad ’s-Hertogenbosch.

Steden worden steeds digitaler en slimmer, ook wel ‘smart cities’ genoemd. De fysieke buitenruimte van een stad wordt door middel van sensoren, data, technologie en algoritmes gedigitaliseerd. Gemeente ’s-Hertogenbosch werkt voor het IoT Stadslab samen met verschillende partijen, waaronder leraren en leerlingen van de Avans, HAS en de JADS (Jheronimus Academy of Data Science). Samen gaan ze IoT Stadslab uitbouwen naar een duurzame samenwerkingsplek om vorm te geven aan smart city toepassingen in ’s-Hertogenbosch.

Het uiteindelijke doel van het initiatief is om een andere manier van samenwerken te realiseren, waar met moderne technologieën gewerkt wordt aan vraagstukken van en voor de stad. Momenteel zijn ze er druk bezig met het tot stand brengen van samenwerkingen met onderwijs en bedrijven. Daarnaast organiseert IoT Stadslab workshops en hackathons op het terrein en zijn ze bezig met het uitwerken van een minorprogramma waarmee studenten zelf aan de slag kunnen met verschillende thema’s zoals (zwerf) afval, water, dataopslag en visualisatie e.d.

Heb je ideeën, vragen of wil je meedoen met het IoT Stadslab laat het vooral weten en mail naar info@iotstadslab.nl

Bekijk de website

Terug naar overzicht