Reünie Grasso maakt verhalen uit het verleden los

Geplaatst op 28-01-2019

Grasso leefde zondag 27 januari weer als vanouds tijdens de reünie waarbij het monumentale gebouw zijn deuren opende voor oud-medewerkers. Machinefabriek Grasso werd vooral bekend met machines voor de margarine-industrie en later met de productie van koelmachines en compressoren. 

Met maar liefst circa 160 aanwezigen en nog veel meer aanmeldingen was de belangstelling onder oud-werknemers om een exclusief kijkje op hun voormalige werkplek groot. Afstand noch leeftijd speelde een rol om aanwezig te kunnen zijn bij deze reünie. Peter Rietveld was zelfs helemaal vanuit Australië afgereisd om aanwezig te kunnen zijn. Hij was vroeger werkzaam in de tekenkamer waar technische tekeningen voor de machines werden gemaakt. De oudste aanwezige oud-werknemer was maar liefst 99 jaar! En dat werknemers langdurig bij Grasso in dienst bleven, blijkt wel uit het feit er iemand zelfs 51 jaar in dienst is geweest. 

De middag begon met een aantal korte presentaties, onder andere over de geschiedenis van Grasso en een doorkijkje naar de toekomst van het gebouw als ICT-community. Hierna was er genoeg ruimte om verhalen uit te wisselen en oude foto’s en documenten terug te kijken.

 

Robert de Kleijn, community manager Grasso: ‘Het was een geslaagde middag waarin we hebben teruggeblikt naar het verleden en een gevoel kregen bij wat zich hier heeft afgespeeld. Het is een mooie manier om terug te kijken naar de geschiedenis om zo verder te kunnen kijken naar de toekomst.’

De organisatie kijkt terug op een geslaagde dag. N.V. BIM organiseerde de reünie samen met Kring Vrienden ‘s-Hertogenbosch, Erfgoed ‘s-Hertogenbosch en TV73. Tijdens de middag zijn filmopnames gemaakt door TV73, de uitzending is vrijdag 1 februari te zien. In vervolg op de reünie kijken we met Kring Vrienden naar de mogelijkheid voor rondleidingen in Grasso.

 

 

Terug naar overzicht