Muurschildering schetst verleden en toekomst Grassoterrein

Geplaatst op 22-06-2020

Wie over de Parallelweg rijdt of met de trein ’s-Hertogenbosch binnenkomt, wordt vanaf maandag 18 mei verrast met een grote en kleurrijke muurschildering op het Grassoterrein. De uitvoering van dit gigantische kunstwerk is in handen van Kings of Colors. Voor het ontwerp tekenden twee studenten van de Akademie voor Kunst en Vormgeving St. Joost.

De muurschildering laat de ontwikkelingen zien die gaande zijn en nog komen op het Grassoterrein. Het gehele terrein ontwikkelt zich de komende jaren tot een nieuw gebied dat bestaat uit oude, opgeknapte panden en nieuwbouw. Naast de huidige functies van onder meer ambachtelijke bedrijven wordt ingezet op de uitbouw van bedrijvigheid voor data en ICT. Dat is een zeer belangrijke sector voor ’s-Hertogenbosch. Zij wil toonaangevende datastad van Nederland zijn.

Specifiek voor het monumentale Grassopand staat voor het einde van dit jaar de verbouwing tot een bedrijfsverzamelgebouw op stapel. Het Grassopand wordt daarmee dé locatie van de toekomst voor data- en ICT-bedrijven. Naar verwachting openen de deuren in het najaar van 2021. NV BIM zal het beheer zoals het onderhoud en de verhuur voor zijn rekening nemen.

Symboliek
In de muurschildering zijn karakteristieke eigenschappen van het pand te zien, zoals het glas-in-lood. Daarnaast zijn ook de verschillende logo’s erin verwerkt die Grasso in de loop van de tijd heeft gehad. Het bedrijf is in 1858 opgericht en verwierf landelijke bekendheid met de vervaardiging van machines voor de margarine-industrie. Later is dat overgegaan in de productie van koelmachines en compressoren.

Het ontwerp van de muurschildering is gemaakt met actuele digitale technieken. Die nieuwe technieken worden nu gecombineerd met de klassieke graffitikunst. En staat daarmee symbool voor de toekomst van het terrein waar het ook draait om verbinding, samenwerking en innovatie.

Terug naar overzicht