Den Bosch Data Week 2020: De doorbraak van data

Geplaatst op 05-11-2020

Van 26 t/m 31 oktober werd de derde editie van de Data Week in Den Bosch gehouden. Net als de jaren ervoor mochten de partners van het Platform Driven by Data de ondernemersdag organiseren. De BIM ging hiervoor samen met de Rabobank, VNO-NCW Brabant Zeeland en Jheronimus Academy for Data Science aan de slag, op donderdag 29 oktober was het zover.

Tijdens de Den Bosch Data Week wordt alles wat je met data kunt zichtbaar en tastbaar gemaakt. Dit jaar vond het interactieve programma online plaats, via een livestream kon men op afstand meekijken. Juist in deze tijd zijn data en digitalisering zo cruciaal voor de manier waarop de samenleving reageer op een ongekende crisis. Meer dan ooit zoeken we naar betekenisvol gebruik van data, naar de waarheid, objectiviteit en veiligheid.

Het doel van de ondernemersdag is om ondernemers te stimuleren iets te doen met data. Er zijn genoeg ondernemers die over voldoende data beschikken maar niet weten hoe ze het toe kunnen passen. Platform Driven by Data helpt deze ondernemers om door middel van deze data hun bedrijf te laten groeien.

Argaleo, huurder in Grasso – space for digital minds – mocht op de maandag aanschuiven aan tafel. Jeroen Steenbakkers vertelde hier over de ‘digital twin’ die ze hebben ontwikkeld, deze 3D kopie van steden maakt het mogelijk om door middel van data live inzichten te bieden.

Alle livestreams van de Den Bosch Data Week zijn hier terug te kijken op Youtube. Ben je benieuwd wat Platform Driven by Data voor jou kan betekenen? Neem dan contact op!

Terug naar overzicht