Calmcode

Geplaatst op 02-06-2022

CalmCode – Coaching voor IT’ers begeleidt op medior en senior IT’ers van 25 jaar of ouder. De ervaring leert dat mensen in de IT-branche vaak tegen dezelfde obstakels aan lopen. Dat zijn bijvoorbeeld:

– Stress en irritaties rondom dingen die met werk te maken hebben

– Het missen van waardering en erkenning voor het werk

– Onbegrip vanuit collega’s over de complexiteit van een opdracht

IT’ers die te lang onder druk staan of werken in een team waar een negatieve sfeer hangt, hebben grotere kans om uit te vallen. Dat kan zijn door een burn-out, maar ook doordat ze je organisatie snel verlaten. Voorkom uitval door medewerkers een traject op maat aan te bieden.

Dit willen we voorkomen binnen onze community, maar bij onze technische collega’s in andere bedrijven.

IT’er zijn is meer dan het schrijven van code. Het gaat om overleven in de organisatie, werken met mensen die het beter (denken te) weten en politieke spelletjes winnen. In een traject leer je hoe je omgaat met irritatie, overleeft in de kantoorjungle en energie overhoudt voor andere dingen. IT’ers die te lang onder druk staan of werken in een team waar een negatieve sfeer hangt, hebben grotere kans om uit te vallen. Dat kan zijn door een burn-out, maar ook doordat ze je organisatie snel verlaten. Voorkom uitval door medewerkers een traject op maat aan te bieden.

Dat kan anders. Nee, het móet anders. Als IT’er heb je namelijk een fantastische baan.  Geloof mij, want ik spreek uit ervaring. Ik heb jarenlang gewerkt op grote IT-afdelingen. Daarom weet ik als geen ander hoe spanning de sfeer beïnvloedt. En dat is zonde. De energie  die dat kost, kun je namelijk veel beter positief inzetten.

Door de jaren heen heb ik veel cursussen gevolgd over ontspanning, groepsdynamiek en leiderschap. Uit elk traject onthield ik de tips en trucs die voor mij als IT’er werkten. Die kennis breng ik nu over op IT’ers die vastzitten op hun werk en zoeken naar manieren om met spanningen om te gaan.

Bekijk de website

Terug naar overzicht