Den Bosch Data Week 29 oktober t/m 3 november

Geplaatst op 12-07-2018

‘s-Hertogenbosch wil zich als dé ICT-stad profileren, de ‘Den Bosch Data Week (DBDW)’ zal hier zijn steentje aan bijdragen. Van 29 oktober tot en met 3 november kunnen bewoners, bezoekers en ondernemers op verschillende plekken in de stad ervaren wat data kan betekenen en welke kansen het biedt.

Wethouder Jan Hoskam over Den Bosch als ICT-stad: “We groeien hard als ICT-stad, nu al meer dan 600 bedrijven en 7.000 banen. Met de komst van JADS, hebben we de eerste universiteit voor Data Science van Nederland. Nu is het zaak om dat te verzilveren. Tel daarbij de veelgeprezen hbo-opleidingen van Avans Hogeschool en HAS Hogeschool op. En de verschillende hotspots voor digitale bedrijven, zoals De Gruyterfabriek, De Jamfabriek en De Grasso. We willen ons ecosysteem van talentontwikkeling en ondernemerschap in ICT en Data Science verder ontwikkelen.”

Het overkoepelend thema van de DBDW is ‘Fix the future.’ Het gaat in op de uitdaging om op een verantwoordelijke wijze maatschappelijke uitdagingen aan te gaan met de inzet van Data Science. Gedurende de week is er een uitgebreid aanbod van sprekers, demonstraties en workshops. Er zal ingespeeld worden op verschillende sub-thema’s, een aantal voorbeelden hiervan zijn: mobiliteit, gezondheid, en veiligheid.

De Grasso zal als ‘een van de hotspots voor ICT’ de Den Bosch Data Week ondersteunen. Het platform ‘Driven by Data’ waar de BIM een van de initiatiefnemers van is gaat een aantal events organiseren, waaronder een digitale werkplaats, masterclass data en het MKB Data Lab.

Terug naar overzicht